ГоловнаСуспільствоЖиття

Київському музею Пирогово повернули 102 га землі, відданої під забудову

Київська міськрада надала земділянки безкоштовно житловому кооперативу "Освітянин".

Київському музею Пирогово повернули 102 га землі, відданої під забудову
Фото: museums.authenticukraine

Господарський суд Києва повернув територіальній громаді Києва понад 102 га земель зони охоронюваного ландшафту Національного музею архітектури і побуту України (Музей Пирогово).

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

"Завдяки вжитим Генеральною прокуратурою заходам виконано рішення Господарського суду Києва від 25 січня, за територіальною громадою Києва в особі Київської міської ради зареєстровано право власності на земельні ділянки зони охоронюваного ландшафту Національного музею архітектури і побуту загальною площею понад 102 га і вартістю 266 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Ці земельні ділянки розташовані в межах історичного ареалу міста, але з порушенням земельного законодавства були безоплатно надані Київською міською радою житловому кооперативу "Освітянин" для житлової забудови.

"Зазначені обставини стали підставою для пред'явлення ГПУ позову з метою відновлення прав територіальної громади міста, який був задоволений", - наголошено в повідомленні.

Протягом примусового виконання судового рішення внесено відомості в Держреєстр майнових прав на нерухоме майно та зареєстровано право комунальної власності на земельні ділянки в особі Київської міської ради.

Нагадаємо, в червні 2014 року суд заборонив будівництво біля музею "Пирогово".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram