ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпропетровській області затримали дачницю, яка може бути виннуватою в загорянні лісу

ДСНС скликає позачергове засідання оперативного штабу.

У Дніпропетровській області затримали дачницю, яка може бути виннуватою в загорянні лісу
Фото: dsns.gov.ua

Правоохоронці Дніпропетровської області затримали жінку, яка може бути винуватою в загорянні лісу поблизу села Дмитрівка Петропавлівського району.

Про це на брифінгу повідомив начальник Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Андрій Кульбач, передає "Укрінформ".

"Пожежа у Дмитрівці сталася саме від займання. Затримано жінку, яка проживає поруч із лісом у дачному селищі. Вона наводила лад у себе: почистила траву і спалила суху, але при цьому згоріло 90 га лісу", - розповів Кульбач.

За його словами, зараз правоохоронці працюють із цією жінкою, встановлюють суму збитків, яку буде їй висунено.

Окрім того, у вівторок, 22 серпня, ДСНС проведе позачергове засідання оперативного штабу через лісових пожеж під головуванням міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, повідомили в прес-службі відомства.

"22 серпня в ДСНС під головуванням віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка відбудеться позачергове засідання міжвідомчого оперативного штабу державної комісії з питань заходів запобігання і протидії масштабним пожежам у лісових масивах на торфовищах і сільгоспугіддях", - йдеться в повідомленні.

У засіданні також візьмуть участь голова ДСНС Микола Чечоткін, а також представники центральних органів виконавчої влади, обласних держадміністрацій, голови регіональних штабів.

Нагадаємо, пожежа на території Поліського природного заповідника в Житомирській області станом на ранок понеділка поширилася на площу 120 га.

На вихідних також горів ліс у Дніпропетровській і Херсонській областях, але пожежі вдалося загасити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram