ГоловнаСуспільствоЖиття

Аграрій Ірина Костюшко: 26 серпня запрошую на Міжнародний фестиваль льону в Стремигород Анонс

Свято сучасного рівня і дискусія про відродження вирощування льону в Україні - мета Міжнародного фестивалю льону в Коростенському районі. Його ідеологом виступила аграрій, власниця компанії «Зоря», депутат обласної ради Ірина Костюшко.

Прес-служба засновниці заходу повідомляє, що свято відбудеться 26 серпня 2017 року в селі Стремигород Житомирської області об 11:00.

Серед заходів заплановано дискусію за участю Асоціації льонарства і коноплярства в Україні, Житомирської торгово-промислової палати, торгової марки "Байтон" із засобами захисту рослин, аграріїв, представників влади та бізнесу. «Ми повинні зробити все, щоб відродити села, відродити льонарство», - говорить Ірина Костюшко.

Головні родзинки з-поміж розваг - три виходи кінно-трюкового перфомансу лицарів "Княжої стайні", захопливе авіаційне видовище і ярмарок "Органічна їжа"!

А також гостей фестивалю очікує багато музики. Зі сцени глядачів порадують зірка Арсен Мірзоян, фольклорні та молодіжні колективи. Гімн України на урочистому відкритті гратиме військовий оркестр 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Нагородження льонарів, розгорнутий показ модного одягу з льону; етнозона з майстер-класами; ярмарок продукції з льону. В офіційній частині відбудеться символічне вручення цеглини нинішнього найбільшого льонопереробного заводу в Житомирській області для будівництва нового заводу.

На фестивалі також будуть фудзона на будь-який смак, дитяча і спортивна зони з майстер-класами, айкідо і йога. Гасло фестивалю - все органічно!

Минулого року гостями фестивалю стали понад 5000 українців, географія охоплення - від Сєвєродонецька до Буковелі, були народні депутати, віце-прем'єр і міністр АПК, голова ОДА. «Це буде свято європейського рівня з гостями з Білорусі, Франції, Польщі, Бельгії та ПАР», - резюмує Костюшко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram