ГоловнаСуспільствоЖиття

Посадових осіб Київського театру опери і балету підозрюють у службових злочинах

З бюджету артистам, яких не було в Україні, сплачувалася зарплата на суму понад 190 тис. гривень.

Посадових осіб Київського театру опери і балету підозрюють у службових злочинах

Прокуратура міста Києва спільно з Подільським управлінням поліції проводить досудове розслідування фактів розкрадання майна Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва, грубого порушення трудових прав артистів театру та інших злочинів, скоєних керівництвом театру.

Про це повідомляється на сайті столичної прокуратури.

18 серпня було завершено досудове розслідування та передано до суду обвинувальний акт стосовно помічника головного балетмейстера театру, якого звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК (службова недбалість). Відзначається, що з січня 2012-го по липень 2016 року він не вказував у фінансово-господарських документах факт відсутності на робочих місцях артистів балету, які перебували в цей час за межами України.

Так, з бюджету Києва безпідставно не виплачувалася зарплата на суму понад 190 тис. гривень.

"Це вже третя посадова особа київського театру опери і балету для дітей та юнацтва, обвинувальний акт щодо якої прокуратура направила в суд. У червні 2017-го до суду був направлений обвинувальний акт проти директора Театру і репетитора з балету, яких звинувачують у привласненні коштів та службовому підробленні, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України", - відзначили в прокуратурі.

Нагадаємо, в січні прокуратура порушила справу про незаконні гастролі київського театру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram