ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-заступника голови "Укрзалізниці" та двох керівників підрозділів відправили під домашній арешт

Чиновників підозрюють у зловживанні службовими повноваженнями.

Екс-заступника голови "Укрзалізниці" та двох керівників підрозділів відправили під домашній арешт
Фото: 112.ua

Солом'янський районний суд Києва відправив під домашній арешт трьох чиновників "Укрзалізниці", підозрюваних у зловживанні службовими повноваженнями, - колишнього заступника голови "УЗ", директора одного з департаментів та заступника директора однієї з філій.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Фейсбуці.

"Усім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю на термін 59 днів, а також покладені додаткові обов'язки, а саме - здати документи для виїзду за кордон, повідомляти слідчому, прокурорі чи суду про зміну місця проживання тощо", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру екс-заступнику голови "Укрзалізниці" і двом чинним керівникам підрозділів. Чиновників підозрюють у зловживанні службовими повноваженнями, в результаті чого компанія зазнала збитків у розмірі 10,2 млн доларів.

За версією слідства, на початку 2014 року підозрювані, будучи членами Тарифної комісії Державної адміністрації залізничного транспорту України - колегіального органу "Укрзалізниці", - застосували без наявних на те підстав на користь низки експедиторських організацій пільгові тарифні ставки на вантажні перевезення. Тобто чиновники визначили, що тарифи будуть пільговими, якщо перевізники виконають гарантовані обсяги перевезень. Перевізники умову не виконали, але пільга все одно була надана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram