ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд заарештував колишнього "беркутівця" Лободу, підозрюваного в нападі на Автомайдан

Підозрюваний залишиться під вартою до 15 жовтня.

Суд заарештував колишнього "беркутівця" Лободу, підозрюваного в нападі на Автомайдан
Фото: 5 канал

Колишній "беркутівець" Сергій Лобода, якого півтора року розшукували за напад на активістів "Автомайдану" і затримали в липні, на час слідства буде залишатися під вартою. Відповідне рішення ухвалив Печерський райсуд Києва, передає "5 канал".

Підозрюваний залишиться під вартою до 15 жовтня.

У суді адвокат Лободи звертав увагу на те, що екс-"беркутівець" має проблеми зі здоров'ям, у нього третя група інвалідності. Про це він надав суду відповідні документи. За словами Лободи, цю інвалідність він отримав саме під час подій на Майдані 2014 року.

Зі свого боку прокурор звертав увагу суду на те, що підозрюваний не проживає за місцем реєстрації, а на прохання з'явитися на допит як свідок він не з'являвся і навіть змінив номери телефонів. Крім того, сторона звинувачення заявляє, що довідка про наявність інвалідності діяла до 1 грудня 2016 року, а перебуваючи в СІЗО, підозрюваний до лікаря не звертався.

Нагадаємо, в ніч з 22 на 23 січня 2014 на вулиці Щорса в Києві біля міської лікарні № 7 "беркутівці" затримали активістів "Автомайдану", побили їх і пошкодили їхні автомобілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram