ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацгвардія оголосила догану відділу кадрів батальйону "Донбас" за прийняття на службу вбивці Вороненкова

Під час службового розслідування будь-якого злочинного наміру не виявлено.

Нацгвардія оголосила догану відділу кадрів батальйону "Донбас" за прийняття на службу вбивці Вороненкова
Фото: Макс Требухов

Національна гвардія оголосила сувору догану працівникам кадрового відділу батальйону "Донбас" за прийняття на службу вбивці колишнього депутата Державної Думи Росії Дениса Вороненкова Павла Паршова.

Про це розповів заступник командувача Нацгвардії з роботи з особовим складом генерал-майор Ярослав Сподар.

За його словами, було проведено службове розслідування.

"Покарання стосується переважно працівників кадрового відділу військової частини 3057. На сьогодні вони притягнуті до дисциплінарної відповідальності рішенням начальника територіального управління НГУ. Вони отримали сувору догану і т.д. Якогось злочинного наміру, спеціальної підробки документів не виявлено", - повідомив Сподар.

Він також підкреслив, що під час прийому на службу Паршов не проходив спецперевірку, а тільки надав довідку про несудимість.

Нагадаємо, 23 березня в центрі Києва біля п'ятизіркового готелю Premier Palace застрелили колишнього депутата Держдуми РФ Вороненкова, який наприкінці 2016 року переїхав в Україну і прийняв українське громадянство. Він був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Охоронець Вороненкова отримав поранення, але зміг поранити кілера - 28-річного Павла Паршова, який пізніше помер у лікарні.

Паршов - уродженець Севастополя. До лав Нацгвардії його призвали 25 серпня 2015 року. На той момент командиром батальйону "Донбас" був підполковник Анатолій Виногродський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram