ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий загинув, четверо поранені за добу на Донбасі

Наприкінці минулої доби ситуація в зоні АТО продовжила загострюватися.

Військовий загинув, четверо поранені за добу на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу незаконні збройні формування на Донбасі 35 разів порушили перемир'я. Один український військовий загинув, четверо отримали поранення.

Наприкінці минулої доби ситуація в зоні АТО продовжила загострюватися. Бойовики від застосування гранатометів і стрілецької зброї все частіше переходять до важкого озброєння.

"Так, на Приморському напрямку з 18-ї години і майже до опівночі бойовики обстрілювали з мінометів, гранатометів і озброєння БМП наші опорні пункти неподалік Старогнатівки. Крім того, під час цього протистояння противник застосовував танк і випустив щонайменше 16 артилерійських снарядів калібру 152 міліметри. В результаті цих обстрілів один наш військовий отримав поранення", - йдеться в повідомленні штабу АТО.

Однак найгарячіше цієї ночі, за даними штабу, було в районі Авдіївської промзони.

"Там з 18-ї години бандити п'ять разів обстрілювали наших захисників з мінометів і різних видів гранатометів. У відповідь українські підрозділи накривали ворога щільним вогнем. На жаль, у результаті цих протистоянь один наш боєць загинув, ще один отримав поранення", - сказано в повідомленні.

Крім того, наголошується, що вчора на Донецькому напрямку бойовики, порушивши режим тиші під час роботи представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста, відкрили вогонь по домівках мирних жителів у селищі Зайцеве.

"Майже відразу виникла пожежа. Українських військових, які прибули допомогти місцевим загасити вогонь, злочинці також обстріляли. Наші бійці, розуміючи, що ворог цілеспрямовано провокує протистояння, у відповідь вогонь не відкривали, адже на окупованій частині селища проживають цивільні та працюють представники гуманітарної організації", - йдеться в повідомленні.

На Луганському напрямку, згідно з повідомленням, наприкінці доби під гранатометні обстріли бойовиків потрапили опорні пункти сил АТО в Новоолександрівці та Новозванівці.

Нагадаємо, у вівторок на Донбасі було поранено чотирьох військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram