ГоловнаСуспільствоЖиття

НАБУ повідомило про підозру екс-заступника голови "Укрзалізниці" і двох діючих керівників підрозділів

Посадових осіб підозрюють у зловживанні службовим становищем.

НАБУ повідомило про підозру екс-заступника голови "Укрзалізниці" і двох діючих керівників підрозділів
Фото: 112.ua

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру колишнього заступника голови "Укрзалізниці", а також діючого директора одного з департаментів і заступника директора однієї з філій ПАТ у справі про зловживання службовим становищем, що призвело до недоотримання 10,2 млн доларів доходів.

Про це повідомляють на сайті НАБУ.

"15 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем), колишньому заступнику голови "Укрзалізниці", діючому директору одного з департаментів "Укрзалізниці" і заступнику директора однієї з філій ПАТ", - йдеться в повідомленні.

Посадових осіб підозрюють у зловживанні службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, у результаті чого Державна адміністрація залізничного транспорту недоотримала 10,2 млн доларів доходів (на дату скоєння злочину - 97 млн гривень).

За версією слідства, на початку 2014 року підозрювані, використовуючи своє службове становище і як члени тарифної комісії Держадміністрації залізничного транспорту (колегіального органу "Укрзалізниці", уповноваженого на встановлення пільгових тарифних ставок на здійснення вантажних залізничних перевезень), застосували без наявних на те підстав на користь низки експедиторських організацій пільгові тарифні ставки на вантажні перевезення.

Наприклад, чиновники визначили, що тарифи будуть пільговими, якщо перевізники виконають гарантовані обсяги перевезень. Перевізники умов не виконали, але пільгу було надано.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Раніше НАБУ розслідувало законність надання "Укрзалізницею" пільгового тарифу на транзитні перевезення мазуту для "Роснафти" 2015 року.

Нагадаємо, в липні минулого року НАБУ затримало заступника голови "Укрзалізничпостачу" за підозрою в заволодінні державними коштами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram