ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики застосували "Град" під Павлополем (оновлено)

За добу в зоні АТО поранено трьох військовослужбовців.

Бойовики застосували "Град" під Павлополем (оновлено)
Установка град *партизан*
Фото: ЗН

Минулої доби ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишалася напруженою. Бойовики не тільки активно застосовували міномети різних калібрів, а й ударили по позиціях українських військових із переносної реактивної пускової установки "Град" (Партизан).

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Усього за добу зафіксовано 33 порушення режиму тиші з боку терористів. У результаті бойових дій двоє українських військовослужбовців були поранені, ще один отримав травми в результаті підриву на міні.

На Приморському напрямку бойовики відкривали вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм в районі Красногорівки. Позиції ЗСУ поблизу Павлополя спочатку двічі обстріляли з гранатометів, мінометів і стрілецької зброї, а близько опівночі - випустили чотири снаряди з переносної реактивної пускової установки "Град" (Партизан).

На Луганському напрямку з мінометів різних калібрів терористи кілька разів били по укріпленнях сил АТО на підступах до Кримського та Троїцького. Крім того, ввечері під гранатометним вогнем опинилися українські війська в районі Новоолександрівки і Новозванівки.

На Донецькому напрямку бойовики продовжили обстріли Авдіївської промзони. Тільки за вечір і ніч терористи тричі відкривали вогонь з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. Щоразу військові відкривали вогонь у відповідь.

Оновлення. Речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник уточнив на брифінгу, що за добу було поранено четверо військовослужбовців.

"За минулу добу в результаті бойових дій, на щастя, ніхто не загинув, четверо наших військових отримали поранення. Один із поранених отримав травму в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої", - сказав він.

Нагадаємо, протягом вівторка бойовики обстрілювали позиції українських військових по всій лінії розмежування. У результаті було поранено двох бійців АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram