ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінрегіон намагається зняти з себе відповідальність за незаконне будівництво в Києві, - активістка

"Якщо під час перевірки Мінрегіон зуміє знайти порушення - активісти першими скажуть дякую Геннадію Зубку".

Мінрегіон намагається зняти з себе відповідальність за незаконне будівництво в Києві, - активістка
Фото: facebook

Організація робочої групи, ініційованої віце-прем'єр-міністром-міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубком, яка повинна зайнятися перевіркою проблемних будівництв Києва, є спробою Зубка зняти з себе відповідальність, зокрема, за забудову Сінного ринку. Таку думку в ефірі радіо "Голос столиці" висловила активістка Юлія Нікітіна.

"Справа в тому, що фінальний дозвільний документ "Дозвіл на будівництво" виданий (забудовнику Сінного ринку - ред.) в 2016 році центральним ДАБІ, який підпорядковується саме Міністерству регіонального розвитку в особі Геннадія Зубка. І виданий він з очевидними порушеннями законодавства - ДАБІ "не побачив", що на момент видачі дозволів були недійсні обидва базових документи, на підставі яких видається цей дозвіл. Перший документ - містобудівні умови і обмеження, виданий КМДА в 2013 році, втратив юридичну чинність після видачі, тому що ділянка землі, на яку "умови" були видані, була виведена з господарського обігу в судовому порядку. Другий документ - історико-містобудівне обґрунтування, виданий Міністерством культури України у 2006 році, діє протягом 5 років з моменту видачі, тобто термін його дії закінчився приблизно в 2011 році", - розповіла Нікітіна.

"Якщо під час цієї перевірки Мінрегіон зуміє знайти порушення, допущені підконтрольним йому ж центральним ДАБІ - активісти першими скажуть дякую Геннадію Зубку. Але особливої віри в такий результат, на жаль, немає", - резюмувала вона.

Нагадаємо, активісти насторожено зустріли рішення Зубка організувати робочу групу з вивчення проблемних будівництв Києва. Вони вважають, що висновки перевірки можуть бути необ'єктивними, оскільки ні складу, ні хто саме очолює групи, не називається. У зв'язку з цим він вимагає включити до складу комісії представників НАБУ, КМДА та громадськості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram