ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна залишається в трійці країн-лідерів за кількістю репатріантів в Ізраїль

Після анексії Криму і початку війни на сході України потік репатріантів зріс, однак зараз дещо зменшився.

Україна залишається в трійці країн-лідерів за кількістю репатріантів в Ізраїль
Фото: Владислав Мусиенко

Україна останніми роками залишається у трійці країн, що лідирують за джерелом репатріантів в Ізраїль. Про це повідомив міністр з питань охорони навколишнього середовища держави Ізраїль, міністр у справах Єрусалиму і спадщини Зеев Елькін.

"Останні років п'ять ці три країни - Франція, Україна та Росія лідирують за джерелом репатріації, вони посідають перші три місця, міняючись між собою. На четвертому місці Сполучені Штати", - сказав Елькін в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За його словами, після анексії Криму і початку війни на сході України потік репатріантів зріс, однак зараз дещо зменшився.

"Спочатку потік зріс, зараз він трохи зменшився. Якщо перед початком цих подій Франція лідирувала як джерело репатріації в Ізраїль, то після Революції на Майдані і початку війни Україна посіла перше місце як джерело репатріації. Але в останній рік на першому місці Росія", - розповів Елькін.

Він також запевнив, що відносини між Україною і Росією не позначаються на відносинах вихідців з цих країн, які живуть в Ізраїлі.

"Зрозуміло, що у громадян Ізраїлю, які приїхали з України чи з Росії, є різні позиції щодо Криму або конфлікту на Сході України, і вони, до речі, не завжди відповідають тому, звідки людина приїхала. Але ворожнечі між громадою вихідців з України та громадою вихідців з Росії я не спостерігаю", - сказав міністр.

Нагадаємо, у 2016 році Україна була на другому місці за кількістю приїжджих в Ізраїль, Росія - на першому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram