ГоловнаСуспільствоЖиття

Повітряні сили ЗСУ почали командно-штабні навчання

У навчаннях задіяні всі види авіації.

У Повітряних силах Збройних сил України стартували двосторонні командно-штабні навчання з практичними діями всіх видів авіації, підрозділів зенітних ракетних і радіотехнічних військ.

Про це йдеться на сторінці Генштабу ЗСУ в Фейсбуці.

"Метою навчань є планування і управління підлеглими військами (силами), всебічне забезпечення дій під час підготовки та ведення операцій (бойових дій) у зонах відповідальності в умовах швидкої зміни обстановки", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Відзначають, що під час практичної фази навчань заплановане відпрацювання дій із виконанням різних льотно-тактичних завдань, у тому числі - бомбометання, ведення умовних повітряних боїв, а також переміщення бойового призначення підрозділів протиповітряної оборони.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

"Особливу увагу приділятимуть питанням вдосконалення оперативних можливостей управлінь повітряних командувань, злагодженості в роботі структурних підрозділів пунктів управління, а також удосконаленню індивідуальних можливостей особового складу під час планування застосування та управління силами і засобами повітряних командувань", - відзначили в Генштабі.

Нагадаємо, минулого року українські військові пілоти успішно виступили на міжнародному авіаційному показі SIAF-2016 у Словаччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram