ГоловнаСуспільствоЖиття

Затриманий у Криму українець служив у ЗСУ за контрактом, але був звільнений у травні, - Генштаб

Лимешко проходив військову службу з листопада 2016 року по травень 2017-го.

Затриманий у Криму українець служив у ЗСУ за контрактом, але був звільнений у травні, - Генштаб
Геннадий Лимешко
Фото: Стоп-кадр с видео

Затриманий в анексованому Криму українець Геннадій Лимешко служив у Збройних Силах України за контрактом і був звільнений у травні цього року.

Про це повідомили в управлінні зі зв'язків з громадськістю ЗСУ, передає "Интерфакс".

Як уточнив співробітник управління зі зв'язків з громадськістю ЗСУ Юзеф Венскович, Лимешко проходив службу в одному з підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України і був звільнений у зв'язку із систематичним порушенням дисципліни.

"Цей чоловік проходив військову службу у ЗСУ за контрактом з листопада 2016 по травень 2017-го. Він був звільнений за статтею "службова невідповідність", - повідомив Венскович.

Нагадаємо, ФСБ РФ заявила, що 12 серпня в Криму під час спроби пошкодити лінію електропередач Судак - Новий Світ затримали громадянина України Геннадія Лимешка. У повідомленні ФСБ його називають "агентом СБУ, спрямованим у Крим для здійснення диверсійних актів".

При ньому нібито знайшли дві тротилові шашки типу "200" із пальною трубкою ЗТП-50, механізм для активації вибухового пристрою, гранату РГД-5 з вкрученим запалом, ємності з пальною сумішшю, ручну пилку (для підпилювання дерев'яних опор лінії електропередачі) і цифровий фотоапарат "для документування диверсійної діяльності і подальшого звіту про неї перед кураторами СБУ".

У СБУ назвали затримання Лимешка провокацією і заявили, що такі фейкові новини потрібні російським спецслужбам для залякування населення півострова.

"Київський районний суд Сімферополя" 14 серпня заарештував Лимешка на два місяці, до 13 жовтня 2017 року. Лимешка підозрюють за ч. 1. ст. 223-1 КК РФ, яка передбачає відповідальність за незаконне виготовлення вибухових речовин і вибухових пристроїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram