ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Миколаєві виявлено збудник холери

Усі обласні й міські служби переведені в стан підвищеної готовності. 

У Миколаєві виявлено збудник холери

У Миколаєві під час перевірки всіх відкритих водойм міста в річці Інгул у районі пішохідного Інгульського мосту виявили збудник холери, повідомляє прес-служба Миколаївської обласної держадміністрації.

Дослідження проводив "Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України". Культуру підтвердив Одеський протичумний інститут ім. І. Мечникова.

В обладміністрації повідомляють, що на цей час не зафіксовано жодного випадку захворювання на холеру серед населення. При цьому Миколаївська обласна інфекційна лікарня повністю укомплектована необхідними медикаментами на випадок поширення хвороби. Також опрацьована можливість розгортання польового госпіталю на випадок масового захворювання.

Планується заборонити купання і лов риби в акваторії річок Інгул, Південний Буг, Дніпро-Бузького лиману, а також вжити заходів щодо ліквідації місць стихійної торгівлі.

Усі обласні й міські служби переведені в стан підвищеної готовності.

Холера - гостра кишкова інфекція, що характеризується ураженням тонкого кишечника, блювотою, швидкою втратою організмом рідини з розвитком різного ступеня зневоднення.

Як повідомлялося, в Ємені кількість випадків холери сягнула 480 тисяч.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram