ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримчанина оштрафували за одиночний пікет на підтримку Караметова

64-річний кримський татарин зобов'язаний виплатити 10 тис. рублів

Кримчанина оштрафували за одиночний пікет на підтримку Караметова
Ярикул Довлатов
Фото: Наталья Смолярчук

Залізничний райсуд Сімферополя ухвалив рішення у справі 64-річного кримського татарина Ярикула Давлатова. Його визнали винуватим у "порушенні встановленого порядку організації або проведення зборів" (ч.1 ст 20.2 КпАП РФ) і присудили штраф у розмірі 10 тис. рублів. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з Криму.

Судове засідання тривало 7 годин. Увесь цей час біля будівлі перебували кримські татари, які прийшли підтримати Ярикула Давлатова. "Було сьогодні два відводи судді. Ми абсолютно впевнені в тому, що це необ'єктивний розгляд, що перед нами не неупереджений арбітр. Через три дні буде готове рішення суду. Через 10 днів ми будемо оскаржувати рішення. Далі будемо звертатися в міжнародні інстанції", - прокоментував результат судового засідання адвокат Еміль Курбедінов.

 "Це настільки брехня все! Мусульманин виходить на шлях Аллаха і тільки заради Аллаха робить це все. Як ми повинні боротися? Як ми повинні це все розуміти? Нехай Аллах нам допоможе працювати на правильному шляху!" - сказав Ярикул Давлатов, вийшовши з будівлі суду.

Ярикула Давлатова затримали під час його одиночного пікету біля будівлі Верховного суду. Чоловік тримав плакат з написом "Путін! Наші діти не терористи і не екстремісти". Усього за одиночні пікети в Сімферополі 14 серпня було затримано 8 осіб, 4 з них - літні кримські татари. За словами самих активістів, так вони висловили своє невдоволення утисками кримських татар на півострові і підтримали 76-річного активіста Сервера Караметова, який отримав 10 діб адміністративного арешту за "опір співробітникам поліції" під час одиночного пікету на підтримку засудженого Ахтема Чийгоза.

Нагадаємо, Верховний суд Криму залишив рішення про арешт Караметова чинним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram