ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовий, 8 поранені

За минулу добу незаконні збройні формування 17 разів порушили перемир'я.

За добу на Донбасі загинув один військовий, 8 поранені
Архив
Фото: EPA/UPG

Ситуація впродовж минулої доби в зоні проведення АТО характеризується як стабільна, без тенденції до загострення.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО

Водночас, в повідомленні наголошується, що російсько-окупаційні угруповання принципово не зменшують кількості обстрілів наших позицій, отримуючи водночас асиметричну відповідь від Збройних сил України.

Так, вчора ввечері, на Приморському напрямку бойовики з гранатометів і великокаліберних кулеметів били по українських укріпленнях неподалік Водяного, отримуючи водночас жорстку відповідь. В результаті цього протистояння один український боєць загинув, один отримав поранення. Крім того, вже вночі бандити застосували міномет калібру 120 міліметрів у районі Новотроїцького.

На Донецькому напрямку під гранатометним вогнем ворога опинилися наші опорні пункти в Опитному, а по шахті "Бутівка" окупанти били з озброєння БМП.

На Луганському напрямку обстрілів за добу було більше. Ввечері двічі з кулеметів ворог обстрілював підступи до Кримського, а з мінометів калібру 82 міліметри бойовики накривали наших бійців неподалік Новотошківського, Новоолександрівки і Катеринівки. Також бойовики активно застосовували міномети різних калібрів в районі Троїцького.

Всього за минулу добу незаконні збройні формування 17 разів порушили перемир'я. Один український воїн загинув, двоє поранені, ще шість отримали бойові травми, йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося напередодні, один військовий загинув і дев'ятьох поранено в п'ятницю на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram