ГоловнаСуспільствоПодії

У Генічеську за замах на вбивство заарештували кримінального авторитета

Місцеві ЗМІ повідомляють, що він "смотрящий" Генічеського району.

У Генічеську за замах на вбивство заарештували кримінального авторитета
Фото: Макс Требухов

10 серпня в Генічеську за замах на вбивство заарештували кримінального авторитета на прізвисько "Князь", пише місцеве видання "Новый визит". За його даними, 30-річного чоловіка вважають "смотрящим" Генічеського району.

Поліція Херсонській області не називає його імені, але повідомляє про обставини, які передували затриманню.

Злочин стався в одному із сіл Генічеського району. Вранці в барі в результаті конфлікту між відвідувачами було важко поранено одного з них. Зловмисник утік автомобілем BMW. У потерпілого діагностували вогнепальні поранення живота, грудної клітини та плеча. Зараз стан його здоров'я задовільний, загрози життю немає.

Виявилося, що 33-річний потерпілий був раніше судимий за крадіжки. Перевіривши його зв'язки і склавши опис стрільця зі слів свідків, поліцейські вийшли на підозрюваного. Ним виявився 30-річний уродженець Азербайджану, раніше судимий за розбій і незаконне заволодіння транспортним засобом. Останнім часом він проживав у Новотроїцькому районі.

У спецоперації затримання небезпечного озброєного злочинця брали участь оперативники управління карного розшуку, слідчого управління Головного управління Національної поліції в Херсонській області, Генічеського відділу поліції і роти поліції особливого призначення.

Його затримали біля дому в Новотроїцькому районі.

Під час обшуку в автомобілі вилучили речові докази - дві одиниці незареєстрованої зброї зі знищеними номерними знаками. Зброю відправлено на дослідження.

"Ми встановили, що затриманий має широке коло зв'язків у кримінальному середовищі на території чотирьох областей України. Зараз перевіряємо його на причетність до вимагання грошей з фермерів і підприємців Генічеського і Новотроїцького районів", - повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Микола Цап.

Проти підозрюваного відкрито кримінальне провадження за ч.15 і ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України - замах на вбивство. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram