ГоловнаСуспільствоВійна

Один військовий загинув і дев'ятьох поранено в п'ятницю на Донбасі (оновлено)

Основні обстріли припали на Авдіївку і Луганський напрямок.

У п'ятницю, 11 серпня, бойовики "ДНР" і "ЛНР" 20 разів відкривали вогонь по українських позиціях. У результаті бойових дій один боєць загинув, підірвавшись на міні, троє отримали поранення, ще троє - бойові травми.

Про це повідомляють у ранковому зведенні штабу АТО.

Після 18-ї години основне напруження на фронті перемістилося з Авдіївки, де було поранено більшість із постраждалих вчора, на Луганський напрямок. У районі Щастя і Новотошківського бойовики декілька разів застосовували міномети і гранатомети по позиціях ЗСУ. По опорному пункту на підступах до Сизого випустили не менш ніж 5 мін калібру 120-мм. Окрім того, вночі, вони майже півгодини били зі 120-мм міномета по укріпленнях у районі Кримського.

На Приморському напрямку з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї бойовики двічі обстрілювали український спостережний пункт неподалік Лебединського. Також збройні провокації зафіксовані в районі Мар'їнки.

На Донецькому напрямку близько 21:00 в результаті обстрілу позицій ЗСУ з гранатометів і великокаліберних кулеметів на околицях Авдіївки отримав поранення один український військовий. У відповідь військовослужбовці ЗСУ дозволеними засобами ураження оперативно накрили позиції противника.

Оновлення. На щоденному брифінгу речник Міноборони Андрій Лисенко уточнив, що поранених не шість, а дев'ять. "За минулу добу в результаті бойових дій загиблих у лавах Збройних сил немає, 6 військовослужбовців отримали поранення. Це сталося в результаті саме ворожих обстрілів", - розповів Лисенко. Водночас у результаті підриву на пристроях виклику загинув один військовий, ще 3 отримали поранення. "Це сталося біля Авдіївки і Зайцевого", - сказав спікер Міноборони.

Нагадаємо, в четвер, 10 серпня, на Донбасі загинув один український військовий, він підірвався на невідомому вибуховому пристрої біля селища Піски. Крім того, поранення отримав боєць, який перевіряв дорогу між селом Пікузи (Комінтернове) і Маріуполь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram