ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокат подав скаргу на начальника СІЗО за застосування сили до кримчанина Балуха

"Вдарив, ображав нецензурною лайкою, принижував за національною ознакою".

Адвокат подав скаргу на начальника СІЗО за застосування сили до кримчанина Балуха
Владимир Балух
Фото: facebook.com/crimeahrg

Адвокат українського активіста Володимира Балуха, засудженого в анексованому Криму, подав скаргу на дії начальника ізолятора тимчасового утримання в селі Роздольне Валерія Ткаченка за застосування сили до в'язня.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

"Він намагався провести незаконні дії щодо Володимира, а саме вдарив, ображав нецензурною лайкою, принижував за національною ознакою. Все це зафіксовано на відео в ІТТ", - повідомив захисник політв'язня.

Адвокат подав заяву про протиправні дії начальника ІТТ у поліцію. За його інформацією, загалом всі інші співробітники ІТТ намагаються дотримуватися норм закону, а начальник ІТТ дозволяє собі хамство і порушення законів.

Правозахисники нагадали, що 24 квітня українець Балух заявляв про дискримінацію за етнічною ознакою з боку начальника ІТТ в Роздольному. Попередні заяви про його протиправні дії були проігноровані місцевою поліцією. У захисту є серйозні побоювання вважати, що новий факт правопорушень також залишиться безкарним.

Володимир Балух - житель села Серебрянка Роздольненського району Криму. Після окупації півострова він публічно висловлювався про те, що включення Криму до складу Росії є незаконним. На знак протесту в березні 2014 він вивісив державний прапор України на даху свого будинку. Після цього "влада" півострова почала переслідувати його. Згодом прапор був зірваний, а його намагалися звинуватити в крадіжці запчастин від трактора Т-74 та автомобіля ВАЗ.

Пізніше співробітники російського ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Балух, виявлені 90 патронів і кілька тротилових шашок. Балух був засуджений до виправних робіт.

4 серпня Балуха засудили до 3 років і 7 місяців в колонії-поселенні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram