ГоловнаСуспільствоПодії

Український пілот-інструктор загинув в авіакатастрофі в Казахстані

Літак здійснював зліт, набрав висоту і "звалився".

Неподалік від Алмати сьогодні вранці розбився навчальний літак Tecnam-2002. У результаті катастрофи загинули дві людини - 40-річний пілот-інструктор і 21-річний курсант.

Фото: Денис Кривошеєв

"10 серпня під час виконання навчально-тренувального завдання на відстані двох кілометрів від аеродрому Азем Алматинської області сталася катастрофа з повітряним судном Tecnam-2002, реєстраційний номер UPLA 231, приналежність Навчальному центру при Академії цивільної авіації. За попередніми даними, під час зльоту відбулося звалювання повітряного судна, в результаті якого повітряне судно згоріло і повністю зруйнувалося. На момент події в літаку перебували дві людини - пілот-інструктор і курсант. Обоє загинули", - цитує місцеве видання Tengrinews директора Департаменту з розслідування транспортних подій та інцидентів Жанібека Тайжанова.

Літак здійснював зліт, набрав висоту і "звалився".

Інструктором літака був громадянин України на прізвище Курченко, пише "Інтерфакс-Україна". "У нас уже є письмове підтвердження, що він, на жаль, українець", - сказали агентству в прес-службі посольства в четвер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram