ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА нагадує про безкоштовну парковку у вихідні

У столиці запустили безготівкову систему оплати за послугу.

КМДА нагадує про безкоштовну парковку у вихідні

Влада Києва нагадує громадянам, що парковка в столиці у вихідні дні є безкоштовною.

"Така практика є нормальною для більшості європейських міст. В Україні така норма закріплена законодавчо, але, на жаль, користуючись необізнаністю населення, паркувальники вимагали плату за паркування навіть у вихідні", - наведено на сайті Київміськадміністрації слова директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергія Симонова.

Він нагадав, що з 10 серпня на всіх парковках Києва запустили безготівкову систему оплати без паркувальників. Водії можуть платити за стоянку автомобілів через паркомат, за допомогою SMS, мобільного додатку або придбавши в пунктах реалізації спеціальний талон.

"Отже, якщо хтось відсьогодні вимагатиме у вас готівку за парковку, можете сміливо телефонувати в поліцію", - зазначив Симонов.

За його словами, до кінця року повинна бути розроблена єдина система адміністрування всіх наявних систем оплати парковки таким чином, щоб інспектори могли в режимі реального часу відслідковувати інформацію щодо сплати паркування за номером авто, незалежно від обраного водієм способу оплати.

На цьому етапі інспектори нової служби будуть тільки інформувати і попереджати водіїв про необхідність оплатити послугу парковки. Повноваження штрафувати або, в разі необхідності, евакуювати автомобіль інспектори отримають тільки після прийняття Верховною Радою закону про впорядкування паркування.

Нагадаємо, перехід на безготівкову оплату паркування влада Києва мотивувала боротьбою з тіньовим обігом грошей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram