ГоловнаСуспільствоОсвіта

Кабмін полегшив доступ до освіти дітям з особливими потребами

Кожній дитині з особливими потребами в школі будуть розробляти індивідуальний план розвитку.

Кабмін полегшив доступ до освіти дітям з особливими потребами
Фото: Макс Требухов

Кабінет міністрів ухвалив постанову про внесення змін в організацію інклюзивного навчання. Відтепер створити інклюзивний клас стане легше, а діти з особливими потребами матимуть кращий доступ до освіти, повідомляє прес-служба Міносвіти.

Згідно з ухваленою постановою, керівник загальноосвітнього навчального закладу може організувати клас з інклюзивним навчанням на підставі заяви батьків або законних представників дитини з особливими потребами, висновку психолого-медико-педагогічної консультації та за підтримки відповідного органу управління освітою.

Передбачається, що кожній дитині з особливими потребами в школі будуть розробляти індивідуальний план розвитку.

Розклад уроків для таких дітей будуть складати з урахуванням індивідуальних особливостей їхньої навчально-пізнавальної діяльності, динаміки розумової працездатності тощо.

До розробки програми планують залучати не тільки спеціалістів, а й батьків або законних представників дитини.

Крім цього, серед дітей, які мають можливість навчатися в інклюзивному класі, будуть і діти з дислексією. Наявність хоча б однієї такої дитини є підставою для створення інклюзивного класу.

Як повідомлялося, 5 липня Президент Петро Порошенко підписав закон про інклюзивну освіту в Україні.

Верховна Рада ухвалила закон про інклюзивну освіту в травні. Інклюзивна освіта - це спільне навчання і виховання дітей з обмеженими можливостями здоров'я та дітей, які не мають таких обмежень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram