ГоловнаСуспільствоВійна

Троє військових загинули, дев'ятьох поранено і травмовано на Донбасі у вівторок

Основні втрати сталися через вибух гармати під час бою.

Троє військових загинули, дев'ятьох поранено і травмовано на Донбасі у вівторок
Фото: facebook.com/ato.news

У вівторок, 8 серпня, бойовики "ДНР" і "ЛНР" 28 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. У результаті бойових дій троє українських військових загинули, ще вісім отримали поранення, в одного - бойова травма.

Про це йдеться в ранковому зведенні штабу АТО.

На Приморському напрямку близько 18:00 у результаті мінометного обстрілу українських укріплень поблизу Широкиного було поранено одного військового, а в результаті обстрілу із застосуванням гранатометів і стрілецької зброї поблизу Водяного один боєць загинув. Також наприкінці доби під мінометний вогонь бойовиків потрапили наші позиції в районі Талаківки і Красногорівки. З озброєння БМП бойовики двічі стріляли по українських захисниках у Чермалику.

На Луганському напрямку неподалік від Новотошківського бойовики застосували міномет калібру 120 міліметрів. Українські позиції в районі Золотого, Троїцького і Новозванівки обстрілювали з озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У результаті одного з таких обстрілів під Новоолександрівкою ще один український боєць отримав поранення.

На Донецькому напрямку напружена ситуація і далі на околицях Авдіївки і на шахті Бутівка, передає штаб. Тут ввечері бандити активно застосовували міномети різних калібрів, гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю.

У ранковому зведенні цього не сказано, але вчора ввечері прес-центр повідомив, що протягом нічного бою вибухнула одна з гармат, що призвело до загибелі двох військових і поранення п'яти.

Уточнити втрати повинен, як зазвичай, спікер Міноборони на щоденному брифінгу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram