ГоловнаСуспільствоВійна

Росія з початку року направила на Донбас 104 залізничні ешелони та 53 колони військової і автомобільної техніки

Тільки за останній місяць бойовикам відправили 19 вагонів і 10 вантажівок із боєприпасами.

Росія з початку року направила на Донбас 104 залізничні ешелони та 53 колони військової і автомобільної техніки
Фото: пресс-служба президента

Росія з початку року направила на Донбас 104 потяги і 53 колони військової і автомобільної техніки.

Про це йдеться в матеріалах, які оприлюднив представник України в одній із підгруп Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук.

"Коли я чую, як у лихоманці б'ється російська пропаганда з приводу ймовірної передачі Україні Сполученими Штатами летальної зброї оборонного характеру і як їй підспівують деякі наші "експертики", подаю маленький фрагмент з офіційних матеріалів, які українська сторона щоразу оприлюднює під час засідань робочої групи з питань безпеки в Мінську. Цю інформацію чує не тільки російська сторона, а й координатор роботи нашої групи від ОБСЄ в перекладі англійською. Він також є і головою СММ ОБСЄ по Україні", - написав Марчук у фейсбуці.

Тільки впродовж липня 2017 року з території Росії незаконні збройні формування Донбасу отримали 4 танки, 7 бойових броньованих машин, 4 артилерійські системи, 7 одиниць ракетної артилерії, до 8 одиниць автомобільної техніки, 103 цистерни і 4 бензовози з паливом, 19 вагонів і 10 вантажних автомобілів із боєприпасами.

Крім того, за місяць зафіксовано 44 факти використання безпілотних літальних апаратів для розвідки території України і 4 випадки застосування розвідувальної авіації ПКС Росії.

Марчук додав, що Росія ці факти заперечує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram