ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов з'їздив на передову в районі Кримського, Новотошківського і Новозванівки

Секретар РНБО відвідав позиції 58-ї ОМПБр.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у понеділок перевірив стан забезпечення та бойової готовності підрозділів Збройних Сил оперативно-тактичного угруповання "Луганськ".

Як повідомляє прес-служба РНБО, він побував на бойових позиціях 58-ї окремої мотопіхотної бригади на передньому краї нашої оборони в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське і Новозванівка. "Найбільша кількість вогневих провокацій у Луганському секторі здійснюється саме в зоні відповідальності 58-ї бригади, яка завдяки мужності і професіоналізму своїх бійців не залишає ворогові шансів на просування вперед", - цитує Турчинова його прес-служба.

За результатами перевірки він провів нараду з військовим керівництвом АТО, присвячену питанням військово-технічного забезпечення бойових підрозділів, які розташовані на передньому краї оборони.

За його словами, зараз розробляють доповнення до державного оборонного замовлення у зв'язку зі зміною бюджету і збільшенням фінансування оборонних витрат. "У цих змінах державного оборонного замовлення повинні враховуватися, перш за все, реальні потреби бойових підрозділів ЗСУ, які безпосередньо протистоять російській агресії, а не пропозиції чиновників, які не завжди зважають на об'єктивну ситуацію на фронті", - сказав секретар РНБО України, додавши, що це стосується і боєприпасів, і зброї, військової техніки, систем радіоелектронної боротьби, медичного і матеріально-технічного забезпечення військових.

Нагадаємо, що зараз на фронті відносне затишшя. Кількість обстрілів за добу не перевищує двох-трьох десятків. Але оскільки вони мають прицільний характер, українська армія, як і раніше, зазнає втрат - і санітарних, і незворотних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram