ГоловнаСуспільствоВійна

Трьох військових поранено на Донбасі за добу (оновлено)

Бійці постраждали під час обстрілу на Маріупольському напрямку.

Трьох військових поранено на Донбасі за добу (оновлено)
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики на Донбасі 18 разів порушили перемир'я, двоє українських військових отримали поранення.

Удень у неділю найбільше число обстрілів припало на Авдіївку. Ближче до вечора ворог сконцентрував активність на Маріупольському напрямку, повідомляє штаб АТО.

Після 18.00 бойовики двічі били по укріпленнях поблизу Водяного з мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів і стрілецької зброї. У результаті одного з цих обстрілів один український боєць отримав поранення. Крім того, злочинці застосовували 120-міліметровий міномет неподалік Широкиного і Павлополя. Близько 21:00 ще один український захисник отримав поранення в результаті ворожого обстрілу опорного пункту в районі Новотроїцького. У відповідь сили АТО накрили бойовиків щільним вогнем з великокаліберних кулеметів.

О 22:00 ворог випустив щонайменше 18 снарядів з реактивної системи залпового вогню біля Широкиного.

На Луганському напрямку наприкінці доби незаконні збройні формування двічі застосовували стрілецьку зброю і автоматичні гранатомети неподалік Новоолександрівки і Новотошківського.

Нагадаємо, в суботу бойовики "ДНР" і "ЛНР" 31 раз відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України, внаслідок чого поранення отримали троє військовослужбовців.

Оновлення. Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко повідомив на брифінгу, що за минулу добу було поранено трьох військових, загиблих немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram