ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики майже вдвічі зменшили кількість обстрілів на Донбасі

Українські сапери продовжують очищати землю Донбасу від вибухових пристроїв.

Бойовики майже вдвічі зменшили кількість обстрілів на Донбасі
Фото: uapress.info

У неділю, 6 серпня, бойовики майже вдвічі зменшили кількість обстрілів на Донбасі порівняно з минулою добою.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у вечірньому зведенні.

"Сьогоднішній день у районах проведення АТО вкотре не минув спокійно. І хоча порівняно з минулою добою російсько-окупаційні угруповання майже вдвічі зменшили кількість обстрілів українських позицій, напружена ситуація і далі зберігається на Донецькому напрямку", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що бойовики тричі з різних напрямків вели вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів по українських позиціях біля Авдіївки, а з озброєння БМП бойовики обстріляли сили АТО неподалік Пісків.

Крім того, бойовики, порушуючи мирні домовленості, випустили 3 міни калібру 120 міліметрів по українських захисниках у районі Кримського на Луганському напрямку.

У штабі АТО зазначають, що, незважаючи на обстріли, українські сапери продовжують очищати землю Донбасу від вибухових пристроїв.

"Зокрема, тільки за минулу добу сапери обстежили понад 8 гектарів територій, з яких вилучили понад 100 вибухонебезпечних предметів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики "ДНР" і "ЛНР" 31 раз відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України, внаслідок чого поранення отримали троє військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram