ГоловнаСуспільствоПодії

Божевільного, який улаштував різанину в психлікарні Львова, заарештували

Двоє постраждалих пацієнтів перебувають у важкому стані. 

Божевільного, який улаштував різанину в психлікарні Львова, заарештували
Фото: facebook.com/igor.zinkevych

30-річного львів'янина, який 4 серпня влаштував різанину в психлікарні, взяли під арешт. Також призначено психіатричну експертизу. Якщо вона доведе неосудність чоловіка - він залишиться на примусовому лікуванні в лікарні, але вже в спеціальному приміщенні під посиленою охороною.

Про рішення суду повідомляє ТСН.

Підозрюваний з 2013 до 2017 року перебував у лікарні на примусовому лікуванні за вбивство батька. Він завдав загиблому 72 ножових поранень. Трохи більш як місяць тому чоловіка було відпущено додому, однак за клопотанням родичів у п'ятницю об 11:00 знову було поміщено до медичного закладу. Близько 19:00 чоловік почав поводитися неадекватно, заблокував двері до відділення, де перебували 76 пацієнтів, пошкодив майно і розбив вікна.

Склом із розбитого вікна чоловік травмував десять пацієнтів, двоє людей зараз перебувають у важкому стані. "У одного було проникне поранення черевної порожнини, а в іншого ушкодження судини шиї з великою кровотечею. Один пацієнт ще перебуває на апаратному диханні, один пацієнт притомний, самостійно дихає", - розповів черговий лікар 8-ї міської клінічної лікарні Василь Савчин.

У силовиків є питання до дій медперсоналу лікарні. "Він був раніше їхнім пацієнтом і вони знали реальну загрозу, яку він може створювати для навколишніх. І він був поміщений у відділ лікувального закладу, де немає посиленої охорони", - пояснив в.о. керівника Франківського відділу поліції Андрій Коцур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram