ГоловнаСуспільствоВійна

Місію ОБСЄ обстріляли під час встановлення відеокамери на ДФС

Кулі пролетіли над головами патруля.

Місію ОБСЄ обстріляли під час встановлення відеокамери на ДФС
Архив

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ 3 серпня не змогли встановити камеру відеоспостереження на Донецькій фільтрувальній станції через обстріл.

Про це йдеться у звіті місії.

Відеокамеру повинні були встановити на даху адміністративної будівлі ДФС. Для цього українсько-російський Спільний центр контролю і координації домігся гарантій припинення вогню в радіусі 15 км.

Черги зі стрілецької зброї були зроблені о 14:44 з південно-західного напрямку, кулі пролетіли над головами людей, які встановлювали камеру на даху будівлі. Протягом перших десяти хвилин було зроблено щонайменше 15 черг зі стрілецької зброї.

Місія запросила режим тиші у СЦКК, і о 15:30 обстріл припинився. Патруль одразу ж покинув ДФС, не завершивши робіт зі встановлення камери.

СММ ОБСЄ попросила СЦКК розібратися з інцидентом.

Також у звіті йдеться, що 1 серпня бойовики "ДНР" на двох блокпостах понад сім годин утримували автоколону СММ, яка перевозила в Донецьк обладнання для камери на ДФС.

Нагадаємо, Донецька фільтрувальна станція, яка забезпечує водою Авдіївку і низку інших населених пунктів по обидва боки від лінії фронту, періодично зупиняє роботу через обстріли. Відеокамера повинна допомогти встановити, хто стріляє.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram