ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі протестували проти "будівельного свавілля" Kadorr group

Компанія продовжує зводити будинок після припису ДАБК зупини будівництво.

В Одесі протестували проти "будівельного свавілля" Kadorr group
Фото: izvestia.kiev.ua

У п'ятницю, 4 серпня, в Одесі під обласною прокуратурою пройшла акція протесту, в якій узяли участь бійці батальйону «Азов» і жителі міста. За словами активістів, "будівельному беззаконню в Одесі слід покласти край", пише видання Известия.

Йдеться про скандальне будівництво висотки на вул. Каманіна в Одесі. Минулого тижня міський ДАБК видав припис про припинення будівельних робіт. За цією адресою будівельна компанія Kadorr-group збиралася звести висотку з порушенням низки технічних і екологічних норм. Втім, незважаючи на припис, будівельні роботи на об'єкті тривають.

"До нас неодноразово зверталися одесити, які живуть поруч із цим будівництвом. У їхніх будинках тріщини, не кажучи вже про постійний пил. Ми не можемо залишатися осторонь", - прокоментував Сергій Варламов, начальник міського штабу партії "Національний корпус".

Активісти тримали в руках символічні плакати з написами «Аднанівська цегла неміцна», «Аднан, кивай з Одеси» та ін. Вони скували двері прокуратури ланцюгом на знак того, що дії прокурорів можуть бути паралізовані грошима бізнесмена, який знищує Одесу.

Учасники акції закликали прокурорів пам'ятати про те, що вони також живуть в Одесі і не повинні давати поблажок тим, хто спотворює їхнє рідне місто. Люди зажадали відкрити кримінальну справу проти належної сирійському бізнесмену Аднану Кивану компанії-забудовника, а також забезпечити виконання припису ДАБК про припинення будівельних робіт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram