ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала "біженців" із "ДНР", які підірвали автомобіль у центрі Одеси

Затримані входили до складу угруповання, організованого кураторами з Росії.

СБУ затримала "біженців" із "ДНР", які підірвали автомобіль у центрі Одеси
Фото: ssu.gov.ua

В Одесі правоохоронці затримали організаторів вибуху автомобіля ВАЗ 2102 у центрі міста 24 липня.

Про це повідомляють на сайті Служби безпеки.

24 червня в центрі міста підірвали легковий автомобіль, в якому, за даними експертизи, було закладено 600 грамів вибухівки в тротиловому еквіваленті. Того ж дня поліція затримала в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі виконавця теракту - вимушеного переселенця з тимчасово окупованої території. Пізніше в Одесі затримали його спільника, який також переховувався під виглядом "біженця" з так "ДНР".

Співробітники СБУ встановили, що затримані входили до складу законспірованого угруповання, організованого кураторами з Росії для дестабілізації ситуації на Півдні України. Навчання, інструктаж і передача "гонорарів" здійснювалися на території РФ.

Правоохоронці задокументували контакти зловмисників з кураторами, в тому числі за допомогою закодованих каналів зв'язку.

"У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу, затриманим повідомили про підозру й обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, 24 липня в центрі Одеси підірвали автомобіль ВАЗ 2101, зареєстрований на 68-річного жителя Дніпра. В ту ж ніч рятувальники повідомили про ще один спалах автомобіля - за півтора квартали від місця, де підірвали "копійку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram