ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО не зазнали втрат за добу на Донбасі

Зафіксовано 30 обстрілів.

Сили АТО не зазнали втрат за добу на Донбасі
Фото: Макс Левин

Упродовж минулої доби незаконні збройні формування на Донбасі 30 разів порушили перемир'я. Двічі ворог застосовував артилерію калібру 122-го міліметра, сім разів - міномети. Сили АТО 18 разів відкривали вогонь у відповідь. У результаті бойових дій втрат серед українських військових немає.

Обстріли подужчали із западанням темряви, повідомляє штаб АТО.

Зокрема, увечері на Маріупольському напрямку ворог двічі бив із мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів і озброєння БТР по опорних пунктах біля Водяного. Близько 23:00 бойовики застосували біля Водяного і в районі Лебединського 122-міліметрову артилерію. Крім того, вночі стрілецьку зброю противник застосував поблизу Широкиного і Павлополя.

На Донецькому напрямку епіцентром вогневого протистояння залишається Авдіївка. З 18:00 і до півночі з декількох напрямків бандити шість разів били з гранатометів і стрілецької зброї по південних околицях міста. У відповідь сили АТО відкривали щільний вогонь.

На Луганському напрямку під мінометний вогонь противника потрапили опорні пункти в Кримському, Троїцькому та Катеринівці. З гранатометів стріляли по Новоолександрівці і Новозванівці.

Черговим фактом ескалації конфлікту з боку бойовиків став учорашній обстріл будинків мирних жителів Водяного, де близько 22:00 окупанти випустили щонайменше шість мін калібру 120 міліметрів.

Нагадаємо, Тристороння контактна група на засіданні в Мінську в середу в контексті домовленостей лідерів країн Нормандського формату від 24 липня 2017 року закликала представників ОРДЛО забезпечити взяті на себе зобов'язання і припинити стріляти.

У вівторок у зоні АТО загинув один військовий, двох поранили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram