ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко про Сінний: "Порушення висотності будівлі - це відповідальність Мінрегіонбуду"

"Усі узгодження, які дало місто, перебувають у правовій лінії".

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував скандальну забудову колишнього Сінного ринку в центрі Києва. На думку столичного градоначальника, питання висотності та щільності забудови, яке найбільше турбує киян та активістів, перебуває в компетенції Мінрегіонбуду. Це те, що недавно заперечувало саме відомство. Там це питання, навпаки, адресували місцевій владі.

"Щодо Сінного ринку ситуація скандальна, як і на інших об'єктах. Громадськість обурюється і через поверховість, і через кількість квадратних метрів. Усі узгодження, які дало місто, перебувають у правовій лінії. І зараз Мінрегіонбуд повинен роз'яснити цю ситуацію. Вона абсолютно прозоро розписана на сайті "Лівого берега" (LB.ua). Я знаю, що Соня Кошкіна - як редактор - веде цей напрям. І кожен може ознайомитися безпосередньо з нюансами. Всі порушення, які стосуються висотності будівлі, - це вже відповідальність Мінрегіонбуду", - зазначив мер в ефірі телеканалу 112.

З позицією Мінрегіону можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, на місці Сінного ринку планують спорудити 14 будівель площею 113 тис. квадратних метрів. Висота будівель, згідно з проектом, - від шести до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, яку планують забудувати, розташовані 9 пам'яток місцевого значення та 28 об'єктів культурної спадщини. На деяких із цих будівель після початку будівництва з'явилися тріщини. Активісти наполягають на тому, щоб щільність і висотність забудови було знижено, однак забудовник відмовився йти на компроміс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram