ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти назвало кількість рекомендованих до зарахування у ВНЗ на бюджет

Відповідні рекомендації отримали 60 тис. 928 абітурієнтів.

Міносвіти назвало кількість рекомендованих до зарахування у ВНЗ на бюджет
Фото: http://mobilnik.ua

За результатами вступної кампанії 2017 року до зарахування на бюджетну форму навчання у вищі навчальні заклади рекомендовано майже 61 тис. абітурієнтів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

"В електронних кабінетах з'явилася інформація про рекомендування до зарахування на місця державного замовлення. Незабаром вона буде оприлюднена також на сайті vstup.info і на сайтах вищих навчальних закладів. Отримали відповідні рекомендації 60 тис. 928 абітурієнтів, які повинні виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 12:00 5 серпня", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві наголосили, що зарахування таких абітурієнтів проводять щонайпізніше о 12:00 7 серпня. З переліком необхідних документів можна ознайомитися на сайтах вузів або у відповідних приймальних комісіях.

При цьому невикористані місця будуть надані пільговим категоріям вступників: дітям загиблих воїнів АТО і дітям героїв Небесної Сотні, дітям воїнів АТО, учасникам бойових дій АТО.

Абітурієнти, які вступали на природничі та технічні спеціальності, але не пройшли на бюджет, також зможуть отримати місце, якщо абітурієнти, які отримали рекомендацію до зарахування, відмовляться від бюджету або не принесуть вчасно оригінали необхідних документів, зазначили у відомстві.

"Переведення на вакантні місця державного і регіонального замовлення відбуватиметься до 18 серпня. Якщо після розподілу бюджетних місць у вступників виникнуть питання щодо справедливості такого розподілу, вони можуть звернутися в приймальні комісії або в ДП "ІнфоРесурс" і МОН", - додається в повідомленні.

У міністерстві нагадали, що освітні центри "Крим-Україна" і "Донбас-Україна" працюють до 30 вересня.

Нагадаємо, вступна кампанія у вищі навчальні заклади розпочалася 12 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram