ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ виявила в Гужви флешку із секретною інформацією Міноборони (оновлено)

Суд надав слідчим спецслужби доступ до жорстких дисків і ПЕОМ у будівлі відомства.

СБУ виявила в Гужви флешку із секретною інформацією Міноборони (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Служба безпеки України виявила на флеш-накопичувачі, вилученому в головного редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужви, секретну інформацію Міністерства оборони.

Згідно з висновком суду від 27 липня, слідчий відділ Головного управління СБУ в Києві та Київській області проводить досудове слідство за ч. 1 ст. 328 (розголошення державної таємниці) Кримінального кодексу.

Відзначають, що 22 червня під час обшуку в редакції видання поліція вилучила флеш-накопичувач марки Kingston з написами "CN062806 5V 05360-307, А00LF", який містить електронні документи з відомостями, що, можливо, становлять державну таємницю.

"Під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що частина зазначених вище електронних документів із відомостями, які, можливо, становлять державну таємницю, зберігалися на ПЕОМ 18052 з магнітними жорсткими дисками №1152 і №1150, які перебувають у володінні юридичної особи - Міністерства оборони України", - йдеться в судовому рішенні.

У зв'язку з цим СБУ звернулася до суду з клопотанням надати доступ до персональної електронно-обчислювальної машини, яка розміщена в Міноборони, з магнітними жорсткими дисками №1152 і №1150 для проведення їх експертного дослідження.

Представник міністерства заперечував проти задоволення клопотання. Проте суд надав слідчим спецслужби доступ до вказаних жорстких дисків і ПЕОМ у будівлі Міноборони.

Оновлення. Гужва у фейсбуці прокоментував цю інформацію, припустивши, що флешку підкинули. "Я уявлення не маю, про які дані йдеться, і жодної секретної інформації з Міноборони на жодних флешках не отримував. Але те, що підкинути можуть що завгодно - це абсолютно зрозуміло", - написав він.

Нагадаємо, 22 червня Гужву затримали за підозрою у вимаганні $10 тис. за нерозміщення компромату на нардепа Дмитра Лінька. Того самого дня поліція провела обшуки в офісі "Страна.ua", а 24 червня Шевченківський райсуд Києва заарештував Гужву із заставою 544 тис. гривень.

27 червня Гужва вийшов зі слідчого ізолятора після внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram