ГоловнаСуспільствоПодії

Двоє українців заробили 1 млн гривень за допомогою фальшивих інтернет-магазинів

Їм закидають статтю "Шахрайство".

Двоє українців заробили 1 млн гривень за допомогою фальшивих інтернет-магазинів

Співробітники департаменту кіберполіції викрили двох жителів Києва і Дніпра, які заробляли гроші шахрайством за допомогою фальшивих інтернет-магазинів.

Як повідомляють на сайті Нацполіції, з грудня 2016 року ці фірми створили 23 сайти, на яких розміщували оголошення про продаж комп'ютерної техніки і телефонів. Фальшиві магазини працювали на умовах 100% передоплати на карткові рахунки зловмисників.

Кожен з інтернет-магазинів працював не більш ніж сім днів. Відзначають, що сайти були зроблені професійно, на них були вказані повні технічні характеристики товару, а також вигадані позитивні відгуки від клієнтів.

Жертвами шахраїв стали 150 осіб.

Вирішується питання про оголошення підозри учасникам злочинної групи. Триває досудове розслідування у рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України. Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

За місцем проживання організаторів шахрайської схеми поліцейські провели санкціоновані обшуки, де вилучили комп'ютерну техніку, жорсткі диски, гроші, а також чорнові записи. Крім того, вилучено платіжні картки та мобільні телефони, які використовували зловмисники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram