ГоловнаСуспільствоЖиття

Київське метро переходить на сині жетони

Зелені можна використовувати до кінця доби

Київське метро переходить на сині жетони
Фото: Макс Требухов

Київське метро переходить на сині жетони, зелені можна використовувати до кінця доби.

Про це повідомила радниця начальника КП "Київський метрополітен" Наталія Макогон в ефірі "112 Україна".

Вона уточнила, що обміняти решту зелених жетонів на сині можна вже від завтра, а зелені будуть чинними сьогодні до кінця доби.

"Обмін починається завтра. Розпорядженням Київради передбачено, що обмін здійснюється або пропорційно, або з доплатою. Обмін на гроші не передбачений. Тобто жетони замінюють тільки на жетони", - зазначила Макогон.

Також обміняти зелені жетони на сині можна до кінця серпня в сервісних центрах на чотирьох станціях: "Майдан Незалежності", "Дорогожичі", "Дарниця" і "Політехнічний інститут".

"Я наголошу, що ми виводимо жетони з обігу. Найближчим часом ми представимо пілотний проект для квитків з QR-кодом. Жетонів у касах узагалі продавати не будуть", - зазначила Макогон.

Нагадаємо, з 1 березня 2015 року в київському метрополітені в обігу перебувають зелені жетони, які до 15 липня коштували 4 гривні. У 2008-2015 роках, коли проїзд коштував 2 гривні, використовувалися блакитні жетони. Зелені жетони застосовували також у 2000-2008 роках, коли вартість проїзду становила 50 копійок. До 2000 року, коли вартість проїзду була 30 копійок, в обігу були блакитні жетони.

З 15 липня проїзд у столичному метрополітені становить 5 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram