ГоловнаСуспільствоПодії

Бойовики "ЛНР" відпустили жінку з ослабленим слухом, яку затримали біля Станиці

Вона жива, але, можливо, зазнала тортур. 

Бойовики "ЛНР" відпустили жінку з ослабленим слухом, яку затримали біля Станиці
Людмила Сурженко (справа) после освобождения
Фото: Sveta Svetikova / facebook.com

Бойовики "ЛНР" відпустили жінку з проблемами слуху Людмилу Сурженко, яка була затримана 13 липня в районі КПВВ "Станиця Луганська".

Про це повідомив заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко.

"Приводом для затримання стало невиконання Л.Сурженко команд бойовиків (зазначена особа є інвалідом дитинства зі слуху, користується слуховим апаратом, на якому в той час вийшли з ладу акумулятори). Далі "МГБ ЛНР" чинило тиск на зазначену нашу громадянку, зокрема фізичний (плоскогубцями був пошкоджений палець на руці) з метою оприлюднення надалі відео з її "зізнаннями" в роботі на українські спецслужби. 29 липня 2017 Л.Сурженко була відпущена на свободу, їй самостійно вдалося перетнути КПВВ Станиця Луганська", - написав він у фейсбуці.

За його словами, Сурженко перебуває у тяжкому психологічному стані.

"Обласна влада надає Людмилі всю необхідну допомогу. Підготовлено звернення до міжнародних організацій і судових інстанцій з приводу кричущого порушення прав людини! Черговий матеріал для Гаазького трибуналу", - зазначив Клименко.

Нагадаємо, Людмила Сурженко з дитинства має вади слуху. 13 червня вона прямувала до Луганська. На контрольному пункті в'їзду-виїзду її затримали бойовики. Як повідомляла Харківська правозахисна група з посиланням на свідків, бойовики примусили витягнути всі речі з сумок, а потім члени «ЛНР» забрали телефон.

Мати Людмили пояснила, що дочка користується слуховим апаратом. Найпевніш усі акумулятори апарату були розряджені, і жінка не могла зрозуміти, про що бойовики запитували її. За це її і затримали.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram