ГоловнаСуспільствоВійна

У суботу на Донбасі один військовий загинув, дев'ятеро були поранені (оновлено)

Штаб АТО зафіксував 14 обстрілів. 

У суботу на Донбасі один військовий загинув, дев'ятеро були поранені (оновлено)
Фото: Макс Левин

Упродовж суботи, 29 липня, бойовики "ДНР" і "ЛНР" 14 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі. У результаті бойових дій один український військовий загинув, ще семеро зазнали поранень.

Про це йдеться в ранковому зведенні штабу АТО.

Втрати відбулися в основному через прицільний обстріл біля Красногорівки.

Проте загалом найгарячіше було на донецькому напрямку. З гранатометів, мінометів, великокаліберних кулеметів і зенітної установки бойовики тричі били по опорних пунктах сил АТО в районі Авдіївки і Кам'янки. Також противник застосовував гранатомети і стрілецьку зброю біля селища Піски і шахти Бутівка.

На луганському напрямку незаконні збройні формування з великокаліберних кулеметів вели вогонь по укріпленнях у районі Станиці Луганської. Близько опівночі БМП бойовиків вела вогонь по Новозванівці.

На маріупольському напрямку з гранатометів і стрілецької зброї бойовики обстрілювали українські опорні пункти в Богданівці.

Оновлення. Речник Міністерства оборони Андрій Лисенко на щоденному брифінгу уточнив, що поранених не сім чоловік, а дев'ять.

"Основних утрат, а саме один загиблий і вісім поранених військових, сили антитерористичної операції зазнали в Красногорівці під час мінометного обстрілу. Ще один український військовий був поранений під час обстрілу наших позицій в районі Широкиного", - повідомив полковник.

Противник утратив двох чоловік загиблими (небойові втрати), ще четверо дістали поранення внаслідок сутичок на лінії зіткнення.

Нагадаємо, що 28 липня на Донбасі бойовики здійснили 19 обстрілів, утрат не було.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram