ГоловнаСуспільствоВійна

У Мар'їнці поліція затримала бойовика батальйону "Чорна сотня"

Екс-бойовик свою провину визнав і погодився допомагати слідству.

У Мар'їнці поліція затримала бойовика батальйону "Чорна сотня"
Архив
Фото: EPA/UPG

У Мар'їнці Донецької області поліція затримала бойовика батальйону "Чорна сотня", який розвантажував вагони зі снарядами. Про це інформує прес-служба обласної поліції.

Згідно з повідомленням, у 2015 році 27-річний житель Курахового поїхав на заробітки на окуповану територію. Спочатку працював на будівництві, а згодом вступив до батальйону терористів "Чорна сотня".

Базувався батальйон спочатку в місті Сніжне, а згодом в Торезі. Чоловік тривалий час не отримував ніяких завдань від керівництва, адже вони говорили, що в частині недостатньо зброї і техніки, хоча найманець бачив озброєних військових без будь-яких розпізнавальних знаків. Кілька разів його возили в Іловайськ, де вони розвантажували вагони зі снарядами.

За даними поліції, після тримісячного перебування "на казармі" чоловік вирішив звільнитися, адже обіцяних грошей так і не отримав. Потім поїхав до іншої країни працювати на будівництві, а нещодавно повернувся додому.

"Затриманий екс-бойовик свою провину визнав і погодився допомагати слідству. Стосовно правопорушника відкрито кримінальне провадження за ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Раніше в липні в аеропорту "Бориспіль" затримали колишнього командира бойовиків "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram