ГоловнаСуспільствоВійна

Адвокат розповів, що Агєєва затримали без зброї в туалеті

"Його звинувачують у тому, що він організував терористичну організацію. Це нісенітниця... Він міг бути тільки учасником".

Адвокат розповів, що Агєєва затримали без зброї в туалеті
Фото: facebook.com/konagen

Віктор Чевгуз, адвокат затриманого на Донбасі російського військовослужбовця Віктора Агєєва, затриманого в складі диверсійної групи біля Жолобка, не згоден із кваліфікацією статті в розслідуванні проти свого підзахисного.

Про це він заявив в ефірі "Громадського радіо".

"Його звинувачують у тому, що він організував терористичну організацію. Це нісенітниця. Солдатів тільки-но призвали. Якщо її і організували, то тільки офіцери. Він міг бути тільки учасником", - заявив Чевгуз.

"Наскільки мені відомо, його затримали, коли вони перебували в житловому будинку. Агєєв вийшов з дому без зброї, пішов у туалет. Його взяли в туалеті. Потрібно з'ясувати багато питань. Чи була в нього зброю? Чи стріляв він? ...У військовому квитку в нього записано, що він служив строкову службу, звільнений у запас. Інших записів немає", - додав адвокат.

Він також зазначив, що російська сторона продовжує наполягати на тому, що Агєєв не є кадровим військовослужбовцем. При цьому Чевгуз допускає обмін свого підзахисного.

"Якщо він не брав участі в убивствах, його обміняють. Треба міняти. Нам в Україні ці Агєєви не потрібні", - сказав адвокат.

Нагадаємо, 24 червня біля Жолобка Луганській області сили АТО ліквідували двох і взяли в полон чотирьох диверсантів. Серед загиблих виявився командир ДРГ - кадровий російський офіцер Олександр Щербак, серед полонених - Агєєв.

Про те, що Віктор Агєєв - військовослужбовець-контрактник ЗС РФ, повідомила Бі-бі-сі. Мати Агєєва, його друзі та колишні товариші по службі підтвердили, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року.

В ефірі програми ТСН Агєєв підтвердив, що є кадровим військовослужбовцем російської армії. Він розповів, що служив у військовій частині 65246 (Новочеркаськ), а в березні 2017 приїхав у Ростовську область, де підписав контракт на службу в Збройних силах РФ. Військовий стверджує, що вирушив воювати на боці "ЛНР" за власним бажанням.

Агєєв перебуває в СІЗО Старобільська. За цей час до нього не допустили російського консула через проведення слідчих дій співробітниками СБУ. При цьому 22 липня представники Адміністрації президента України і СБУ забезпечили зустріч Агєєва з матір'ю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram