ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики активізували розвідувальну діяльність у зоні АТО, - штаб

За добу на Донбасі поранено одного військовослужбовця.

Бойовики активізували розвідувальну діяльність у зоні АТО, - штаб
Фото: Макс Левин

Попередня доба в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасіс завершилася відносно спокійно. З 18 години і до півночі активність бойовиків була незначною, крім того, вони не застосовували мінометів і важкого озброєння в темний час доби.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Однак повної тиші ввечері на Донбасі теж не було. На Донецькому напрямку бойовики двічі били по позиціях сил АТО з гранатометів і стрілецької зброї в районі Авдіївки.

На Маріупольському напрямку великокаліберні кулемети терористів обстрілювали позиції військових неподалік селищ Водяне та Мар'їнка.

Зі стрілецької зброї терористи обстрілювали укріплення ЗСУ в Золотому і Станиці Луганській - на Луганському напрямку. З озброєння БПМ також били по Новозванівці.

Усього за добу бойовики 17 разів порушили режим перемир'я. У результаті один український військовослужбовець отримав поранення. Сили АТО відкривали вогонь 11 разів.

"На противагу зменшенню кількості обстрілів останнім часом терористи активізували розвідувальну діяльність. Тільки за минулу добу наші військові зафіксували політ чотирьох безпілотників противника. Крім того, близько 3-ї години ночі українські захисники за допомогою тепловізора виявили розвідгрупу противника, що вивчала позиції сил АТО в районі селища Миколаївка. Після попереджувального вогню бойовики, не вступаючи в бій, забралися", - зазначили у штабі.

Нагадаємо, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг заявив, що сторони, які підписали Мінські угоди, могли б зупинити бойові дії на сході України, якби хотіли цього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram