ГоловнаСуспільствоЖиття

ЄС виділить Україні €2 млн на реформування правоохоронних органів

Консультативна місія ЄС в Україні затвердила 45 проектів на 2017 рік.

ЄС виділить Україні €2 млн на реформування правоохоронних органів
Кястутис Ланчинскас
Фото: rekvizitai.vz.lt

Консультативна місія ЄС в Україні (EUAM Ukraine) у 2017 році виділить два мільйони євро на 45 проектів зі сприяння реформуванню правоохоронної системи України.

Про це повідомив глава місії Кястутіс Ланчінскас в інтерв'ю DW.

"Ми вже затвердили 45 проектів, які будуть фінансуватися. Будуть фінансуватися тренінги та поїздки наших колег в інші європейські держави для обміну передовим досвідом. Також ми будемо фінансувати обладнання для правоохоронних органів (...) Будемо віддавати техніку - автомобілі", - пояснив Ланчінскас.

Глава місії ЄС уточнив, що мова йде про машини-позашляховики, які досі використовувала місія ЄС. Автомобілі передадуть українській стороні "за місяць-півтора".

Серед найважливіших проектів, які на цю мить фінансує місія - створення системи співпраці між Європолом та українськими правоохоронними органами, а також community policing. Якщо співпраця з Європолом стосується насамперед протидії організованій злочинності, то community policing - це політика, спрямована на налагодження зв'язків між представниками місцевих громад і поліцейськими.

EUAM Ukraine почала працювати в Україні наприкінці 2014 року і покликана сприяти реформуванню сектору цивільної безпеки України, до якого належать передусім поліція, прикордонники, спецслужби, пенітенціарна система та система юстиції.

Раніше повідомлялося, що Україна завершила ратифікацію угоди з Європолом про оперативну і стратегічну співпрацю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram