ГоловнаСуспільствоЖиття

У Житомирській області затримали журналістів, які намагалися запустити дрон над військовим об'єктом

Правоохоронці з'ясовують обставини їхньої діяльності.

У Житомирській області затримали журналістів, які намагалися запустити дрон над військовим об'єктом
Фото: Пресс-центр командования ВС ВСУ

Військовослужбовці затримали журналістів під час спроби запустити безпілотник у зоні, прилеглій до військового об'єкту в Житомирській області.

Про це повідомляє прес-служба Повітряних сил Збройних Сил України у Фейсбуці.

"Сьогодні, 25 липня, біля одного з військових об'єктів Повітряних сил ЗСУ, розташованого в Житомирській області, силами оперативно-чергової служби військової частини були оперативно затримані представники одного з вітчизняних телеканалів під час спроби запуску квадрокоптера в трикілометрової зоні прилеглої території військового об'єкту", - йдеться в повідомленні.

Затриманих передали співробітникам Національної поліції. Правоохоронці з'ясовують обставини їхньої діяльності в зазначеній зоні.

Командування повітряних сил ЗСУ застерігає громадян від провокаційних дій поруч з військовими частинами і нагадує, що військовослужбовці добових нарядів, відповідно до статутних обов'язків, мають право застосовувати зброю під час несення служби.

"Будь-які порушення, пов'язані з проникненням на територію військового об'єкту, використанням безпілотних літальних апаратів над військовими частинами і розташуваннями військових підрозділів, а також над базами, складами і арсеналами або на підльоті до них будуть збиватися без попередження, причетні до таких інцидентів особи - затримуватися і притягуватися до відповідальності відповідно до законодавства України", - підкреслюють у повідомленні.

Нагадаємо, у квітні військовослужбовці затримали журналістів телеканалу ZIK за несанкціоновану зйомку режимного об'єкта в Рівненській області за допомогою квадрокоптера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram