ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпрі сталася перестрілка, є жертви (оновлено)

За даними ЗМІ, двоє загиблих - постраждалі в сутичках 9 травня ветерани АТО.

У Дніпрі на проспекті Гагаріна в понеділок увечері близько 20:00 сталася перестрілка. За попередньою інформацією, постраждалих троє. Один чоловік від отриманих травм помер на місці, двох відвезли в лікарню Мечникова, повідомляє Інформатор.

Імовірно, стріляли з автоматів Калашникова. Кількість стрільців з'ясовується, наразі вважають, що їх було двоє чи троє. Злочинці з місця події втекли.

Фото: informator.dp.ua

За словами очевидців, з білої машини вийшов чоловік і почав стріляти. Пострілів було багато, безперервно протягом хвилини, може й довше. Стрілець поцілив у двох чоловіків, потім сів у машину і поїхав.

Фото: informator.dp.ua

Один з автоматів стрільці викинули трохи далі на проспекті Гагаріна, недалеко від ТЦ «Нагорка».

Оновлення. У прес-службі ГУ НП у Дніпропетровській області повідомили про те, що дві групи чоловіків словесно з'ясовували стосунки, однак після того, як не змогли досягти компромісу, почалася стрілянина.

"Одна людина загинула", - підтвердили агентству "Інтерфакс-Україна" в поліції.

Ще 6 осіб з вогнепальними пораненнями були доставлені в обласну лікарню ім. Мечникова.

"Двоє перебувають у тяжкому стані. Лікарі оперують двох. Потерпілі поступили з вогнепальними пораненнями ніг, голови, живота", - підтвердили лікарі.

В області оголошено перехоплення зниклих із місця події інших учасників конфлікту. Перехожі не постраждали.

Оновлення 23:52. В результаті стрілянини на місці загинув один чоловік, ще п'ятьох доставили в лікарню. Пізніше один із них помер від отриманих травм, повідомляє прес-служба Нацполіції.

На місці події працює слідчо-оперативна група поліції. У Дніпропетровській області введено оперативний план "Сирена".

Оновлення 00:46. У результаті численних пострілів з автоматичної зброї увечері 24 липня було важко поранено відомого в Дніпрі адвоката, воїна-добровольця і захисника потерпілих у сутичках 9 травня, ветерана АТО Едмонда Саакяна. Інший колишній боєць 20-го батальйону ТРО з позивним "Щука" загинув на місці від кульового поранення в голову, повідомляє "Дніпроград". Водночас численні поранення отримав ветеран АТО Олексій Вагнер, який служив разом із Саакяном у 20-му окремому батальйоні 93-ї мотопіхотної бригади. Олексій був постраждалим під час нападу "тітушок". Саме його інтереси в провадженні проти організаторів і учасників заворушень представляє Едмонд Саакян.

За словами відповідального в лікарні імені Мечникова Ярослава Медведика, Вагнера привезли в дуже тяжкому стані, з великою крововтратою. Він помер під час спроб надати йому медичну допомогу.

За словами очевидців, поранений у живіт Саакян і його побратим встигли зробити кілька пострілів у відповідь і поранити чотирьох нападників.

Видання повідомляє, що біля палати інтенсивної хірургії лікарні імені Мечникова, куди доставили Саакяна, чергують його побратими. За словами лікарів, після хірургічного втручання стан пораненого стабілізувався, його життю ніщо не загрожує.

Раніше повідомляли, що напередодні в центрі Дніпра водії не поділили дорогу і влаштували стрілянину. Одного чоловіка поранено в ногу, другому бризнули в обличчя з газового балона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram