ГоловнаСуспільствоВійна

Три будинки в Зайцевому згоріли через обстріл (оновлено)

Постраждалих, на щастя, немає.

У результаті попадання снарядів у Зайцевому Донецької області пошкоджені два будинки, повідомляє обласна поліція в фейсбуці.

Терористи відкрили вогонь у населеному пункту в неділю близько 9:00. На вул. Лєскова снаряд потрапив у нежитловий будинок, на вул. Вернадського - в дах літньої кухні. За попередньою інформацією, постраждалих у результаті обстрілу немає

Факт буде внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Оновлення. Прес-служба поліції Донецької області опублікувала фото наслідків обстрілу Зайцевого.

Фото: police.dn.ua

Фото: police.dn.ua

Фото: police.dn.ua

Українська сторона СЦКК повідомляє, що в результаті обстрілу бойовиками Зайцевого три будинки повністю згоріли, передає прес-центр штабу АТО.

"23 липня близько 11:15 під час обстрілу з боку НЗФ ОРДО позицій Збройних Сил України в районі селища Зайцеве під вогонь противника також потрапили житлові квартали населеного пункту. В результаті обстрілу бойовиків зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів з використанням запалювальних куль спочатку загорілася трава, а потім вогонь перекинувся на три житлові будинки по вулицях Мересьєва, Лєскова і Вернадського. На щастя, їхні жителі вчасно покинули свої будинки, але повертатися їм вже нікуди. Усі три будинки майже повністю згоріли", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що такі дії керівництва проросійських бойовиків свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню і свідоме невиконання Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram