ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі завершилися українсько-американські військові навчання "Сі Бриз-2017"

У маневрах брали участь 3500 військових, 30 кораблів, 22 літаки і гелікоптери.

Українсько-американські військові навчання "Сі Бриз-2017" завершилися в Одесі в суботу.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, в маневрах, які тривали з 10 по 22 липня, взяли участь представники 16 країн. Були задіяні майже 3500 військовослужбовців, близько 30 кораблів, катерів і суден, 22 одиниці авіаційної техніки, близько 100 одиниць автомобільної та бронетанкової техніки.

Протягом навчань кораблі пройшли понад 5000 морських миль, були виконані 60 спільних вправ і елементів. Сухопутний компонент здійснив 850 стрибків з парашутом, 6 висадок морського десанту, авіація провела більш ніж 310 літако-вильотів, її загальний наліт становить 240 годин, а водолази здійснили близько 300 занурень, загальний час їхнього перебування під водою склав 75 годин.

Під час церемонії закриття командувач Військово-морськими силами України віце-адмірал Ігор Воронченко заявив, що учасникам нинішнього "Сі Бризу" вдалося розширити формат навчань. На його думку, однією з особливостей маневрів стало те, що в них було задіяно морський операційний штаб, аналог якого наприкінці 2017 року заплановано впровадити в організаційно-штатній структурі національних ВМС. Воронченко вважає, що український флот завдяки навчанням зробив важливий крок у питанні відпрацювання сумісності і переходу на стандарти НАТО.

Зі свого боку представник американського флоту капітан першого рангу Метью Леман заявив, що цього року маневри були набагато складнішими за попередні. Він також вважає, що проведені заходи зміцнили взаємодію і додали регіональної безпеки і стабільності.

Цього ж дня відбулася церемонія закриття навчань на Миколаївщині, в Міжвидовому центрі підготовки підрозділів, де діяв сухопутний компонент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram