ГоловнаСуспільствоВійна

Мати російського військового Агєєва, затриманого біля Жолобка, приїхала в Україну

Її пропустили за внутрішнім російським паспортом.

Мати російського військового Агєєва, затриманого біля Жолобка, приїхала в Україну

Мати російського військового Віктора Агєєва, якого затримали у складі диверсійної групи біля Жолобка 24 червня, приїхала в Україну.

Про це пише "Новая газета", чий кореспондент Павло Канигін супроводжує її у цій поїздці.

"Сьогодні, 21 липня, приблизно о 13 годині дня ми зі Світланою Вікторівною Агєєвою в'їхали на територію України на поїзді. Їдемо на зустріч з представниками української держави, які обіцяють нас супроводити до сина Світлани, Віктора Агєєва", - заявив він.

"В'їхали не безпосередньо через Росію, тому що у матері єфрейтора немає закордонного паспорта. Ми дуже побоювалися, що за внутрішнім паспортом її не пропустять наші, російські прикордонники. А українські прикордонники знали, що у Світлани з собою немає закордонних документів. Українська сторона погодилася, як виняток, прийняти Світлану Вікторівну за внутрішнім російським паспортом", - повідомив Канигін.

Агєєва утримують в СІЗО Старобільська. Йому і трьом іншим бойовикам, які разом з ним потрапили в полон, обрано запобіжний захід за статтею "терористичний акт". Це уродженці Сєвєродонецька Данило Гладков і Андрій Стоянов, а також луганчанин Богдан Венгер. Справу за статтею "Терористичний акт" розслідує слідчий відділ управління СБУ в Луганській області, а процесуальне керівництво здійснює Військова прокуратура України.

Нагадаємо, 24 червня біля Жолобка Луганської області сили АТО ліквідували двох і взяли в полон чотирьох диверсантів. Серед загиблих був командир ДРГ - кадровий російський офіцер Олександр Щербак, серед полонених - Агєєв.

Те, що Віктор Агєєв - військовослужбовець-контрактник ЗС РФ, підтвердив і він сам, і його мати, і його друзі, і колишні товариші по службі. Після строкової служби він залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року. Через чотири дні після цього його відправили на Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram