ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція прийшла з обшуком у мерію Житомира

Слідчі зацікавилися ремонтом одного зі скверів міста.

Поліція прийшла з обшуком у мерію Житомира
Сквер им. Ольжича

У п'ятницю, 21 липня, Національна поліція прийшла з обшуком у мерію Житомира.

Як повідомляють на сайті міськради, слідчі перевіряють документацію на реконструкцію скверу імені Олега Ольжича.

"Житомирська міська рада зацікавлена в контролі за витрачанням бюджетних коштів і проведенні підрядниками якісних робіт з ремонту та реконструкції. Цього року Житомирська міська рада виділила понад 100 млн гривень на ремонтні роботи, за які проведуть ремонти на дорогах, тротуарах, прибудинкових територіях, комунальних мережах і реконструкції скверів. Нагадаємо, що через незадовільну роботу з укладання тротуарної плитки в місті Житомирі Житомирська міська рада подала три позови до суду про розірвання договорів з ТОВ «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія», яка проводила ці роботи. Зараз позови на розгляді в суді", - йдеться в повідомленні.

Місцеве видання "Житомир.інфо" пише, що поліція розслідує кримінальне провадження за ст.366 Кримінального кодексу - службова фальсифікація.

У серпні 2016 року тендер на роботи з підготовки території для встановлення пам'ятника Олегу Ольжичу виграла житомирська фірма "Скефалд". За 2,5 млн грн вона повинна була розібрати бетонне покриття і сходи, демонтувати фундаменти і парапет, виконати земляні роботи, встановити сходи, турнікети, огорожу, 8 лавок і 7 урн, а також підготувати місце для пам'ятника.

Роботи мали виконати щонайпізніше через 120 календарних днів після підписання договору. До 21 липня планували відкрити відремонтований сквер на розі вулиць Перемоги й Ольжича, але з'ясувалося, що ремонт скверу ще в процесі, а пам'ятник ще не виготовлено, тому дату відкриття скверу перенесли на День Незалежності, 24 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram